建筑设计及其理论
来源:  更新日期:2018-06-11    浏览:

名 称

Name

研究方向的范围及特点概述

The Scope of Research Orientation and Brief account of the Characteristic

建筑设计及其理论

Architecture Design and Theory

本研究方向主要研究建筑设计的基础理论与设计方法。基础理论包括建筑设计原理、建筑空间理论、建筑形态理论、建筑批评、绿色建筑、职业建筑师业务实践等,以及公共建筑、居住建筑、文化建筑、教育建筑、高层建筑等各种类型建筑的设计原理。设计方法包括建筑设计过程研究、建筑策划与项目可行性研究、计算机在建筑设计中的应用研究等。

This research focuses on the basic theory and design method of architectural design. Basic theory includes the architectural design principle, the theory of architectural space, the theory of architectural form, architectural criticism, the green building, professional architect business practices and so on, and the design theory of public buildings, residential buildings, culture buildings, education buildings, high-rise building and all kinds buildings. The design method includes architectural design process research, architectural planning and project feasibility study, the application of computer in architectural design, etc.